Cart:

0 item(s) - 0,00 Ft
You have no items in your shopping cart.

ÜDVÖZÖLJÜK A KUVASZ KLUBBAN!

A Kuvasz táplálása

A Kuvasz a többi kutyafajtánál megszokott, közismert szabályok szerint táplálható.

Általános tapasztalat, hogy a Kuvasz nem eszik annyival többet, mint amennyit a nagyobb testméretéből a többi fajtával való összehasonlítás alapján számíthatnánk. Túl sovány Kuvaszt ritkán látni, "túlzottan jól tartottat" annál gyakrabban!


1. A kutya szervezete számára a legegészségesebb a napi két étkezés (kb. 12 óránként).

2. Ha házi kosztot adunk, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg minden szükséges ásványi anyagból, nyomelemből jusson a kutyának! (pl. nem lehet hónapokig egy tésztaprogrammal megoldani az etetést…) Az igazán jó minőségű, teljes értékű tápok mindezt - elvileg - biztosítják.

3. A tápok tekintetében - sajnos - csak a valóban "High premium" minőségben lehet megbízni. A legolcsóbb bolti tápokat nem javasoljuk a kutya folyamatos táplálására. A Kuvasz fejlődésekor, kb. 2 éves koráig tanácsos a legjobb minőségű tápot adni, utána, a jó táp révén megszerzett izomzat, csontozat fenntartására a kevésbé tartalmas tápok is megfelelhetnek.

4. Friss víz mindig legyen a kutya előtt! Nyáron a vizet árnyékban kell tartanunk! Télen, fagyban, étkezés után a jég helyére öntsünk langyos vizet a kutyának!

5. Lehetőleg ne az étkezés után, teli gyomorral mozgassuk-játszassuk a kutyát, hanem előtte! Így elkerülhetjük a hirtelen testfordulatokból származó teli gyomor megcsavarodásának esélyét.

6. Ha sétálni is megyünk, akkor jobb, ha séta után kap ételt a kutya.

7. Nyáron sokkal kevesebb élelemmel is beéri a Kuvasz, télen többet, kicsit zsírosabbat célszerű kapnia.

8. Már ősz végén el kell kezdeni kicsit felhízlalni a Kuvaszt, ideális, ha van rajta néhány kiló többlet a téli időszakra. 

9. Az étkezések időpontja legjobb reggel a mi reggelink után, és este a lefekvés előtti órákban.

10. Szerencsés, ha a kamasz Kuvasz a mi étkezésünk után és nem előtte, vagy netán közben kap ételt.

 

 Azért egyszer-egyszer jöhet valami különleges falat is...